Vanaf 1996 kinderen in Barneveld

Door de steun van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Barneveld werden de kinderen bij aankomst ontvangen in het gemeentehuis.

Veel bagage hebben de kinderen gewoonlijk niet bij zich. Sommigen hebben slechts twee plastic tassen met hun spulletjes bij zich. De stichting organiseert daarom op de eerste dag al een tweedehands kledingbeurs, waar de kinderen kleding, schoenen en jassen kunnen uitzoeken.

 

De kinderen passen zich vrijwel allemaal snel aan. Met handen en voeten is ook te communiceren, een tekening of stripverhaal maken wil ook nog wel eens helpen. En als er echt een probleem is, kan een “tolk” ingeschakeld worden. Natuurlijk lusten de kinderen niet alles en hebben ze niet overal even veel zin in, ze moeten natuurlijk ook wennen aan “het buitenland”.

In de periode dat de kinderen in de gemeente Barneveld verblijven, gaan zij ook naar school. Enkele Wit-Russische leerkrachten reizen mee om les te geven.

De stichting organiseert een aantal gezamenlijke activiteiten. In vorige jaren is de groep onder andere naar het Dolfinarium, de Koningin Julianatoren en het strand geweest. De uitstapjes zijn niet alleen heerlijk voor de kinderen, maar geven de gastouders ook de gelegenheid ervaringen uit te wisselen.

De ervaringen van de kinderen, de belevingen en indrukken werden aansprekend verwoord tijdens één van de terugreizen. Op het departement van onderwijs in Bychov bedankte de directeur de stichting en de gemeenschap van Barneveld met de woorden: “Van onze kinderen hebben we nog lang niet alles gehoord, maar ons gevoel zegt nu al dat de kinderen 5 weken in een paradijs zijn geweest. Het geeft ons warmte en steun dat de mensen uit Barneveld, zo ver weg, aan ons denken, met ons meeleven en ons een helpende hand bieden. Woorden schieten ons tekort om u allen hiervoor bijzonder hartelijk te danken”.

 

Veel inwoners en gastgezinnen in Barneveld zijn nauw betrokken bij alles wat zich rondom de kinderen afspeelt. Illustratief is, dat veel gastgezinnen inmiddels een bezoek aan “hun” kind in Bychov hebben gebracht en nog steeds contact onderhouden.

Nieuws

Contact opnemen

Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld
Vellerselaan 6
3772 PP Barneveld

Bankrekening: NL83ABNA0929712153

Tel: 0342 - 417 747
E-mail ons

Handelsregister: 090.4105311


Aangeboden door

Fruto internet Amersfoort


© Sponsoring Fruto internet, concepts & design - Webdesign in Amersfoort