Scholen in Wit-Rusland

In Wit-Rusland zitten de kinderen al op jonge leeftijd van ‘s morgens vroeg tot het begin van de avond op school. Ze zijn er niet alleen om te leren, want de school verzorgt tevens de voor en naschoolse opvang omdat de ouder(s) moeten werken om een karig inkomen te realiseren.

De scholen die wij bezochten zien er goed uit . Alles is goed onderhouden en wordt regelmatig opgeverfd. Hier en daar zijn leuke muurschilderingen aangebracht. De leerlingen krijgen op school een warme maaltijd, en de kleintjes slapen er ' s middags.

Men probeert alles zo goed mogelijk te onderhouden en bij te werken. Maar wat betreft materialen, schoolboeken en inrichting zijn de scholen in de verste verte niet te vergelijken met die in Nederland.    Hulp is dan ook zeer welkom en komt in goede handen!

In deze zaken tracht de Stichting Kinderhulp Tsjernobyl een bijdrage te leveren. Dit gebeurt in de vorm van materialen die door de stichting aangeschaft worden in Wit-Rusland. De stichting draagt zelf zorg voor de distributie van de spullen, zoals: schriften, boeken, hoepels, ballen etc . Zo zijn in Bychov en omgeving al heel wat scholen voorzien van deze materialen.


De kleintjes slapen ’s middags in hun eigen lokalen, die voorzien zijn van bedjes.


Op school is een keuken waar de kinderen elke dag een warme maaltijd krijgen.

Als er in Nederland iets kapot is wordt het al snel weggegooid, maar zie maar eens hoe ze op de scholen in Bychov omgaan met een gereedschap wat in onze ogen kapot is.

 

Nieuws

Contact opnemen

Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld
Vellerselaan 6
3772 PP Barneveld

Bankrekening: NL83ABNA0929712153

Tel: 0342 - 417 747
E-mail ons

Handelsregister: 090.4105311


Aangeboden door

Fruto internet Amersfoort


© Sponsoring Fruto internet, concepts & design - Webdesign in Amersfoort