Enkele voorbeelden van projecten

Door de hulp uit de gemeente Barneveld kon de SKT in de afgelopen jaren verschillende projecten realiseren. Zo ontving het Rode Kruis medische goederen, fruit en kleding en het kinderziekenhuis algemene hulp en medische goederen.

Giften van sponsoren maken het mogelijk Engels – Russische taalboeken en sportartikelen voor alle scholen in Bychov aan te schaffen.

Van zendingsgeld geschonken door een school in Barneveld, werd een kinderopvangtehuis in een dorp nabij Bychov van allerlei speelgoed en ballen voorzien.

Ambulance

Een ambulance geschonken door de GGD en de gemeente Wageningen werd, met hulp van de SKT en de Stichting Friedensinitiatieve Morfelden (een organisatie uit Duitsland die ook haar werkterrein in Bychov heeft), vol met hulpgoederen in Bychov  afgeleverd.

De scholen die buiten Bychov liggen zijn duidelijk minder voorzien van materialen en sober ingericht. Bij een aantal scholen is verf en behang gebracht, zodat leerkrachten en kinderen de school kunnen opknappen.

Deze en enkele andere scholen werden verder nog voorzien van o.a gereedschap, speelgoed, ballen, papier, stofzuigers etc.

Aan de gezichten van de kinderen was wel te zien dat ze erg blij waren met de materialen die gebracht zijn.

Een afgelegen ziekenhuisje in erbarmelijke omstandigheden, is voorzien van verband, spuiten, naalden, spatels, handschoenen etc.

Van een bedrijf uit Ede ontving de stichting een medisch pakket. Dit pakket is aangeboden aan een eerste hulp / ambulance post waar bloeddrukmeters twee jaar geleden al waren aangevraagd bij de overheid. Wegens geldgebrek zijn deze nog steeds niet geleverd.

Speciaal project

Een speciaal en ook uniek project is wel het meehelpen opzetten van een school voor kinderen met het syndroom van down in de regio Bychov.

Dit probleem met deze kinderen werd voorheen onder de tafel geschoven in wit-Rusland. Nu wordt het ook door de overheid onderkend, alleen was er totaal nog niets voor deze kinderen geregeld.

In samenwerking met de Stichting Friedensiniative Morfelden (Duitsland) heeft de Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld al heel wat materialen kunnen aanschaffen om voor deze kinderen op school een aangenaam verpozen te realiseren.

Onder andere een massagetafel, loopband en ook vooral speelgoed, speciaal geschikt voor deze kinderen.

Het departement van onderwijs gaf aan dat zij in 2009 een budget hebben vrijgemaakt voor de aanschaf van sportartikelen. Dit was voor ons aanleiding om te kiezen voor handvaardigheids materialen. Met deze materialen kunnen de scholen weer inkomsten verkrijgen door het maken van o.a. gordijnen en lakens en deze weer te verkopen. Een ziekenhuis had hiervoor reeds een bestelling gedaan.

De SKT vindt het belangrijk de projecten zelf uit te zoeken. Door regelmatig en persoonlijk met de officiële instanties contact te onderhouden, probeert zij ervoor te zorgen dat de hulp bij die mensen terechtkomt die het nodig hebben.

Nieuws

Contact opnemen

Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld
Vellerselaan 6
3772 PP Barneveld

Bankrekening: NL83ABNA0929712153

Tel: 0342 - 417 747
E-mail ons

Handelsregister: 090.4105311


Aangeboden door

Fruto internet Amersfoort


© Sponsoring Fruto internet, concepts & design - Webdesign in Amersfoort