Nieuwe groep kinderen

« Keer terug naar het nieuwsoverzicht 2012.

07-09-2012


De Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld wil dit jaar opnieuw een groep kinderen uitnodigen van 7 september tot 15 oktober. Het is altijd weer zoeken naar nieuwe gastgezinnen die kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar bijna 6 weken onder te brengen bij gastfamilies.

"Veel mensen vinden het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor een ander, voor mensen die het minder goed hebben dan wij. En op deze manier kun je de daad bij het woord voegen en reken maar dat je echt iets kunt betekenen voor deze kinderen" aldus Marianne Hartkamp, mede verantwoordelijk voor het werven van gastgezinnen. 

In de periode dat de kinderen hier verblijven gaan ze gewoon naar school en krijgen les van 4 Wit Russische leerkrachten.

Het is inmiddels alweer even geleden dat de laatste groep kinderen uit Wit Rusland naar Barneveld kwam.

Tussen veel gastouders en kinderen bestaat nog altijd veel contact, er worden met verjaardagen kaarten en brieven gestuurd, er zijn zelfs gastgezinnen die “hun” kinderen op eigen initiatief voor een vakantie hier naar toe halen.

Het gebied rond Tsjernobyl heeft nog altijd te leiden onder de gevolgen van de in 1986 ontplofte kerncentrale. Velen hebben nog gezondheidsproblemen mede ook doordat ze weinig groente en fruit eten en doordat ze weinig buiten komen. De kinderen zien vaak heel erg bleek. Artsen hebben aangetoond dat een verblijf buiten deze regio positieve gevolgen heeft voor hun gezondheid.

De kinderen die naar Nederland komen zijn nog nooit in het buitenland geweest. Dit is één van de belangrijkste criteria die de Stichting hanteert.

Het bestuur van de Stichting vind het nog steeds noodzakelijk om de kinderen hier naar toe te halen ondanks de enorme cultuurschok. Volwassenen zullen er misschien meer last van hebben maar door de jaren heen blijkt nog steeds dat deze kinderen nog steeds goede herinneringen bewaren aan een de leuke tijd in Nederland en bij sommige kinderen merk je ook dat het stimuleert om iets van hun leven te maken. Dit bleek uit het bezoek van 2009 van enkele bestuursleden. 

Voor belangstellenden en toekomstige gastfamilies wil de Stichting u graag uitnodigen op onze informatie avond op 27 maart aanstaande in het gemeentehuis van Barneveld. Aanmelden kan door middel van een mail sturen naar onderstaand mail adres.  

Geïnteresseerden die nu alvast wat informatie willen kunnen ook telefonisch contact opnmemen met één van onderstaande telefoonnummers.

e.kuiter@versatel.nl of neem telefonisch contact op met:

Erik Kuiter tel. 0342 - 417747
Wim de Boer tel. 0342 - 424133,
Marianne Hartkamp tel.: 0342 – 422061.

Veel informatie is al te vinden op onze website. 

Nieuws

Contact opnemen

Stichting Kinderhulp Tsjernobyl Barneveld
Vellerselaan 6
3772 PP Barneveld

Bankrekening: NL83ABNA0929712153

Tel: 0342 - 417 747
E-mail ons

Handelsregister: 090.4105311


Aangeboden door

Fruto internet Amersfoort


© Sponsoring Fruto internet, concepts & design - Webdesign in Amersfoort